prawda śledzenie kanału nie sprawiło, że stałam się weganką ale coraz rzadziej sięgam po mięso, a swój jadłospis urozmaicam dużą większą ilością warzyw. Przepisy wegetariańskie, bo na weganizm nie jestem jeszcze gotowa, stały się tak naprawdę bazą mojej kuchni. Strasznie się cieszę, że odkryłam ten kanał i zaczęłam zmieniać swoje życie.
Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Jednak przepisy wegetariańskie są coraz częściej
W mediach masowego przekazu coraz częściej można usłyszeć o prozdrowotnych właściwościach wegetarianizmu. Jednak przepisy wegetariańskie są coraz częściej stosowane także przez profesjonalnych sportowców. Niezależnie od uprawianej dyscypliny, kuchnia wegańska może być bardzo dobrym sposobem dietetycznym. Wysoka ilość węglowodanów o niskim IG w połączeniu z białkiem roślinnym mogą naprawdę poprawić jakość życia wszystkich ludzi. Nawet tych trenujących zawodowo. Warto więc wypróbować w praktyce przepisy wegańskie dla sportowców.